Program 81

Prøv å nå fram…
Norsk plateselskap ; NOP 1814
1981. – 1 LP

Publisert i BAs papirutgave fre. 21. mai, 2010.

Med skrunk på programmet

For et par uker siden nevnte jeg at Pjusken gikk til Ragg, som ble til Program 81, da de andre medlemmene i Hubba Bubba Band startet Parkens Grøde.

”Programmet” har i ettertid kommet i skyggen av samtidige The Aller Værste!, og spesielt albumet Materialtretthet. Ikke desto mindre – bandene hadde mye til felles, bl.a. i sin måte å inkorporere ska-elementer på; hør låten En av dem – introen er som snytt ut av nesen på TAV! Program 81 sto ellers for et tyngre og mørkere sound, og lå tettere opp til post-punken; funky bassing og seige gitar- og synthtoner – ”skrunk” kalte de det selv; en blanding av ska, funk og punk.

Bandet debuterte med tolvtommeren Program 81 – 4 låter, hvorfra Mare ble en lokal hit (en skive vi sikler etter!). Denne bar preg av tiden, og hadde en punkete produksjon, mens Prøv å nå fram… hadde et velprodusert lydbilde. Platen ble spilt inn i Bergen Lydstudio, men utgitt på Trondheims-baserte Norsk Plateselskap A/S.

Programmets øvrige medlemmer, Kåre Kalvenes, Maia Urstad, Arne Moe Vindedal, Frank Hovland og Christian Lund er velkjente navn innen musikk, kunst og lydproduksjon. Om Pjusken (Marianne Sletten), vet vi bare at da hun overlot mikrofonen til Kate Augestad i 1982, var det for å fullføre siste år på Kunst- og Håndverkskolen. Program 81 ble så til 82, og inntok et enda kjøligere og mer synthifisert uttrykk, men det er en annen plate.

Trond Blom, musikkbibliotekar

Min egen artikkel i Norsk pop- og rockleksikon:

http://www.mic.no/nmi.nsf/doc/art2006052211011913120164

Vist 1050 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Hahaha – Augestad var faktisk foreleser i populærkultur da jeg gikk på universitetet. Dette må lyttes til!

Steike bukken; der var Mare på plass! Kåre Kalvenes var innom med et uspilt eks av tolvtommeren pluss diverse annet snadder på CD og singel. Pjusken bor visst på Trengereid!

Annonse