Viser arkivet for august, 2010

Ephemera

Glue
RCA ; 74321 411382,
1996.– 1 CD

Publisert i BAs papirutgave fredag 27. august, 2010.

Flerstemt sang fra døgnfluenes tiår

Ephemera: Christine Sandtorv, Inger-Lise Størksen og Jannicke Larsen, startet som en akustisk folk-pop-trio i 1994, hvor alle tre sang og trakterte strengeinstrumenter, der de øvde i kjelleren på Nygård kirke på Laksevåg. Allerede før de hadde spilt live; fire dager etter at de hadde sendt ut demotaper, hadde de kontrakt med BMG. Glue kom ut 14. oktober 1996 – første offisielle spillejobb var på Røkeriet en måned seinere, for over 300 tilhørere, en konsert som Engelen beskrev i panegyriske ordelag i BT (18.11.96).

Platen ble spilt inn i Waterfall Studio i Oslo, med produsent Knut Bøhn, som også satte seg ved orgelet og snappet bassen ved et par anledninger. I tillegg til de to assosierte medlemmene, trommis Bjarte Ludvigsen (Poor Rich Ones) og bassist Per Amund Solberg (Number Seven Deli), medvirket bl.a. Geir Sundstøl.

Kontrakt med stort og veletablert selskap til tross – neste album ble utgitt på gruppens eget Ephemera Records – nå ville de ha kontroll over både bauger og kanter, og innspillingen ble gjort i Bergen, med Yngve Sætre ved roret.

Ephemera ga ut 5 studioalbum, og med det fjerde fikk de en megahit i låten Girls keep secrets in the strangest ways, som ble kåret til årets låt av NRK P3s lyttere. Musikkavdelingen har alle albumene og enda flere singler/eper. Det siste Ephemera ga ut var jubileumsplaten Monolove, i 2004. Så gikk alle tre hen og fikk barn, og Ephemera gikk i dvale, men plutselig en dag våkner de gjerne opp igjen, for bandet er ikke oppløst, forsikres vi fra sikre kilder!

Omslagsbilder: Morten Heckmann. Design: T2

Trond Blom, musikkbibliotekar

Chocolate Overdose

Everybody likes chocolate
WEA ; 4509-90787-2
1992. – 1 CD

Publisert i BAs papirutgave fre. 20. august, 2010.

Alltid no’ godt fra Tertnes

Her har vi – i Skatter og rariteter-sammenheng – rett og slett spart på konfekten! Fra den første store bergensbølgen har vi allerede presentert to av tre flaggskip, nemlig Barbie Bones og Pogo Pops. Side om side med disse sto selvsagt Chocolate Overdose, og ett eller annet sted midt i mellom musikalsk; ikke så poppete som Pogo, men mykere enn Barbie – likevel med noe av det samme kaoset og uforutsigbarheten i musikken.

Chocolate Overdose ble startet i 1991. Etter sigende kun for å hjelpe vokalist Geir Luedys bror Doddo i hans Unge Frustrerte Menn, men så ballet det altså på seg. Erfaring hadde de fra band som forløperen til Barbie Bones, Monalisa Overdrive, The Rub, Forbidden Colours og Pompel & The Pilts.

DE var: trommis Frode Unneland, bassist Bjørn Ivar Tysse, tangentmann Paal Andersen, gitarmann Even Johansen pluss Luedy.

Chocolate Overdose fikk storkontrakt med Warner, spilte på Glastonbury-festivalen og alt så lyst ut, men platen solgte bare 3500 eks. Likevel la selskapet oppunder halvmillionen på bordet for innspilling og lansering av neste album, Sugar Baby (1993). Da heller ikke denne tok av som ønsket, tok bandet en lengre pause. Unneland fikk jobb i Savoy – a-ha-mannen PaulWaaktaar-Savoys band – og dro verden rundt sammen med dem, Johansen flyttet til London, hvor han startet Libido, og etablerte seg seinere som soloartisten Magnet. Chocolate Overdose fikk inn noen nye folk og backet Doddo på et par album til, før det kom to nye Overdose-utgivelser på Rune Grammofon på slutten av tiåret. Både Tysse og Luedy er etablerte produsentnavn i Bergen i dag.

Trond Blom, musikkbibliotekar

Design: Kenneth Rasmussen
Foto: Øystein Klakegg

Annonse